Healthy chocolate chips cookies!

Ingrediënten

  • 200 g Amandelmeel (of bio)
  • 100 g Haverlvokken fijn (of bio Havervlokken fijn)
  • 1 kl baking soda
  • 2 kl gemalen kaneel
  • 65 g kokosolie, niet gesmolten!!
  • 1 vanillestokje (of vanille extract kan ook)
  • Een snuifje zeezout
  • 3 el gebroken lijnzaad of 3 el heel lijnzaad cutteren of 3 el chiazaad (of beide ook in bio mogelijk)
  • 1 el lauw water
  • 80 g agavesiroop of ahornsiroop of vloeibare honing
  • 75 gr cranberries naar keuze
  • 30 gr walnoten fijnhakken (of bio walnoten)
  • 50 gr chocolade vlokjes
  • Onderaan de pagina ziet u de bereidingswijze.

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Zo maak je gezonde Chocolate chips cookies

Verwarm de oven voor op 170°C

Doe 200 g amandelmeel in een ruime mengkom, samen met 100 g havermout, 1 kl baking soda en 2 kl kaneel. Kneed 65 g kokosolie in vlokjes door de droge ingrediënten tot de olie volledig verdeeld is. Schraap het merg uit de vanillestok en voeg samen met het zout toe. Kneed even opnieuw, maar niet langer dan nodig om alles te mengen.

Nu maken we het flax egg. Dit is onze plantaardige eivervanger. Doe hiervoor 3 el geplet lijnzaad of chiazaad (dit moet je niet pletten) in een beker of koffietas. Voeg 1 el lauw water toe en laat minstens 5 min staan tot het flax egg gelei-achtig wordt. Laat je niet afschrikken, dit is heel gemakkelijk en ook super leuk om met kids te maken!

Als het flax egg heel dik is, voeg je een klein beetje lauw water toe. Is het heel lopend, dan voeg je wat lijnzaad of chiazaad toe. Maar normaal gezien is deze verhouding juist.
Kneed het flax egg onder het deeg, samen met de agavesiroop.

Voeg als laatste de gedroogde veenbesjes, de walnootstukjes en de chocolate vlokjes toe. Niet langer mengen dan nodig.

Maak bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje plat, maar niet teveel. De koekjes worden anders te broos als ze gebakken zijn. Plaats de koekjes in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende ongeveer 20 min of tot ze goudbruin zijn want elke oven is anders.

Serveer er een lekkere latté bij en je hebt een healty pleasure in plaats van een guilty pleasure!
Heb je vragen bij dit recept? Bel of mail ons, wij helpen onze Allnuts klanten graag op weg om meer te koken met gezonde noten, zaden en pitten.