Perenmuffins met crunch van hazelnootjes

Je kan de peer vervangen door kwalitatief gedroogd fruit uit ons assortiment, zoals kersen of  blauwe besjes. De hazelnootjes kan je vervangen door alle andere natuurnoten. Surf eens door onze site en als je regelmatig afwisselt met het fruit en de nootjes, heb je telkens een andere muffin.

Ingrediënten

  • 90 g speltbloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel of speculooskruiden
  • 50 g havermout
  • 50 g + 20 g lichtbruine suiker (beter bekend als Graeffe suiker of kindersuiker)
  • 0,5 tl cardamom
  • 1 ei
  • 125 g yoghurt
  • 60 ml druivenpitolie of zonnebloemolie
  • 1 kleine peer (vb Conference) geschild en in blokjes gesneden
  • 20 g witte of bruine hazelnoten (of pecannoten of cashewnoten)

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Zo lukken deze cakejes altijd

  • Bekleed de muffins met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C
  • Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel in een grote mengkom. Roer de havermout, 50 g lichtbruine suiker en cardamom erdoor. Maak een kuiltje in het midden.
  • Klop in een andere kom het ei met de yoghurt en de olie los met een garde. Doe dit mengsel in het kuiltje en meng met een garde snel door elkaar, niet langer mengen dan nodig. Schep de peerblokjes door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Hak de noten grof en meng met de resterende 20 g suiker. Strooi dit over het beslag.
  • Bak de muffins in de oven van 180°C in ca 20 min goudbruin.

Het is mooi om deze muffins te serveren met het bakpapier er rond én het bewaart goed.