Super gemakkelijke plattekaastaart met paranoten, dadels en cranberries

Een smeuïg dessert geschikt voor diabetes patiënten. Boordevol gezond gedroogd fruit en noten! En snel klaar!
Smul dit week-end nog van deze gezonde plattekaastaart. Koekjes en confituur zonder suiker zijn tegenwoordig in elke supermarkt verkrijgbaar. Zo maak je er een dessert van dat heel geschikt is voor diabetes patiënten.

Ingrediënten

  • 100 g paranoten
  • 150 g medjooldadels
  • 60 g gedroogde cranberries gezoet met appelsap
  • 60 g speculoos of amaretti koekjes
  • 750 g plattekaas (vetgehalte naar keuze)
  • 20 cl room (20% vetgehalte of meer)
  • 250 g rabarberconfituur (of andere confituur naar keuze zonder stukjes, confituur met stukjes moet je eerst mixen)
  • 3 zakjes (van elk 2 g) agar-agar
  • Garnituur: pistachenoten en bosvruchten

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

ZO MAAK JE DEZE TAART KLAAR, SUPER EASY EN WEINIG AFWAS

  • Hak de paranoten grof. Verwijder de pitten van de dadels. Breek de koekjes in grote stukken.  Doe dit alles in een blender of keukenmachine. Voeg ook de veenbessen toe. Maal dit geheel nu middelfijn. Er mogen dus nog stukjes inzitten. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en strijk dit mengsel op het bakpapier. Het plakt niet echt fel dus druk het aan met behulp van een spatel of de bolle kant van een soeplepel. Plaats eventueel even in de koelkast om op te stijven.
  • Maak de vulling. Doe de plattekaas in een mengkom en roer de confituur eronder.
  • Verwarm de room, voeg de agar-agar toe, meng goed. Laat even goed doorkoken zodat het poeder oplost. Giet de room bij de kaas en meng zeer zorgvuldig!! Giet dit mengsel op de bodem in de springvorm en strijk glad. Plaats gedurende 5 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Op de foto zie je dat je deze taart ook in individuele porties kan maken en dat je ze kan afwerken met pistachenoten en bosvruchten.