Wortelcake met noten en zaden

Ben jij nog op een zoek naar een lekker gebakje om van te smullen bij een heerlijke tas koffie? Dan raden wij jou deze wortelcake aan om handen en vingers van af te likken. Het beste van al? Ze is helemaal gezond! 

Ingrediënten

  • 30 g walnoten
  • 200 g wortels
  • stukje gember (ongeveer 2 cm)
  • 1 halve citroen
  • 1 vanillestokje
  • 250 g speltmeel
  • 3 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 ml kokosolie
  • 2 eieren
  • 150 g honing
  • 30 g pompoenpitten
  • snuifje zout

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Hak de walnoten grof en rooster ze even in een tefal pan.

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de wortels gaar. Pers ondertussen het sap van een halve citroen.

Giet de wortels af en pureer ze samen met het citroensap tot een gladde massa.

Schil de gember en rasp fijn. Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.

Meng het speltmeel, de kaneel, het bakpoeder, de geraspte gember, het merg van de vanillestokje en een snuifje zout in een kom.

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg samen met de eieren, de honing, de wortelpuree, de pompoenpitten en de geroosterde walnoten toe aan de kom met meel en meng het door elkaar totdat je een gladde massa bekomt.

Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hierin.

Bak de cake ongeveer 60 minuten op 180°C totdat hij een goudbruine kleur heeft.

Laat de cake even afkoelen, zodat hij nog iets steviger wordt. Snijd hem daarna in plakken en serveer!