Gezonde chocolade pannenkoekjes

Deze overheerlijke pannenkoekjes kunnen op de Wereld Chocolade Dag niet ontbreken! Ze zijn makkelijk om te maken en ook nog eens gezond, wat wil je nog meer? 

Ingrediënten

  • 50 g havermout (of havermeel)
  • 1 vanillestokje
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 4 el honing
  • 50 gr pure chocolade

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Doe de havermout in de blender en vermaal het tot meel.

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit.

Doe de bananen, de eieren, het bakpoeder, het cacaopoeder, de helft van de honing  en het merg uit het vanillestokje in een kom en mix tot een glad beslag.

Verdeel de chocolade in twee en doe 25 gram in kleine stukjes bij het beslag.

Verwarm een scheutje kokosolie in de pan en wacht tot ze op temperatuur is. Schep het pannenkoekenbeslag in de pan en bak ze ongeveer 2 à 3 minuten aan beide kanten.

Verwarm de rest van de chocolade (25gr) samen met de honing au bain-marie.

Schep de chocoladesaus over de pannenkoek en werk af met een topping naar keuze zoals cacaonibs, amandelschilfers, ...

Smakelijk!