Valentijnstaartje met aardbeien en chocolade
Valentijn is de ideale gelegenheid om je geliefde (of jezelf) eens goed te verwennen met dit heerlijke taartje. Chocolade en aardbeien, altijd een top combinatie toch?
Recept van Fiona at the kitchen
Ingrediënten
- 25 gr havervlokken fijn
- 25 gr amandelpoeder
- 1 etl gesmolten kokosolie
- 1 etl ahornsiroop
- 1 tlp kaneel
- 2 medjouldadels fijn gesneden
- 100 gr ricotta
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1,5 etl cacaopoeder
- Vanilleessence (5 tal druppeltjes)
- 2 etl kokosbloesemsuiker of stevia
- 1,5 blaadje gelatine
- 10 grote diepvriesaardbeien
- 1 etl acaciahoning
Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Amandelmeel
150 gr / 1 kg / 5 kg Vanaf €4,09
Medjoul dadels super jumbo
175 gr / 1 kg / 5 kg Vanaf €4,49
havervlokken fijn bio
850 gr / 5 kg Vanaf €3,55
Cacaopoeder bio
150 gr / 1 kg / 5 kg Vanaf €3,00
Amandelmeel bio
150 gr / 1 kg / 5 kg Vanaf €5,10
Havervlokken fijn
850 gr / 5 kg Vanaf €3,25Bereidingswijze
Bodem:
(havervlokken fijn, amandelpoeder, kokosolie, ahornsiroop, kaneel, medjoul)
Leg bakpapier op de bodem van de springvorm.
Meng alle ingrediënten en duw in een springvorm met een doorsnede van 10 cm.
Bak af gedurende 8' a 10' op 170 graden.
Vulling:
(ricotta, Griekse yoghurt, cacaopoeder, vanilleessence, kokosbloesemsuiker, 1 blaadje gelatine)
Voeg alle ingrediënten (behalve de gelatine) samen en warm op.
Laat de gelatine 5' weken in koud water.
Haal uit het water en los op met 1 etl water op een zacht vuur.
Voeg vervolgens al roerend toe aan het chocoladebeslag.
Tip: Laat niet koken want dan verliest de gelatine zijn kracht.
Stort dit beslag op de bodem en laat gedurende minstens 2 uur koelen en opstijven in de koelkast.
Aardbeitopping:
(aardbeien, acaciahoning, 0.5 blaadje gelatine)
Verwarm de aardbeien met de honing en laat inkoken tot een gelei.
Haal van het vuur en voeg de opgeloste gelatine ( zie vorige werkwijze) toe aan de aardbeigelei.
Voeg dit bovenop het reeds opgesteven chocoladebeslag en laat opnieuw afkoelen en opstijven.
Werk af met kokosschilfers, cacaonibs, amandelschilfers.